Spelletjesavond 2023

De eerste actie van 2023 zit er op! We hebben een gezellige avond georganiseerd met als insteek weer nieuwe mensen kennis te laten maken met Benja en natuurlijk een mooi bedrag voor ons project ophalen. In een zaaltje van de Fontein in Nijkerk, hebben we de avond afgetrapt met een uitdagende quiz. Vervolgens kon er uit de stapel spelletjes nog verder gespeeld worden, van rummikub en yatzhee, tot 30 seconds. Voor ieder wat wils.

Met deze avond is het prachtige bedrag van 1200 euro opgehaald! Hier zijn we ontzettend blij mee. Aan iedereen die mee heeft gedaan, hartelijk dank!

Decemberactie 2021

Een heerlijk flesje Portillo voor uw klanten? Of een rijkelijk gevulde jute sinterklaaszak voor uw medewerkers? Met deze actie verrast u uw relaties en steunt u ons project voor straatkinderen in Oeganda.  Win-win! 

Decemberactie

Cycle4Benja – Augustus 2021

Ook dit jaar staat er (als de coronamaatregelen het toelaten) weer een editie van Cycle4Benja te wachten. Dit jaar wordt alweer de 5e editie. Zelf meedoen? Of weet je iemand die wel zo’n sportieve uitdaging aan wil gaan? Neem dan contact op via info@benja-online.nl.

Cycle4Benja 2020

Alweer de vierde editie van Cycle4Benja is gereden. Zes deelnemers hebben in drie dagen ruim 500km en circa 6000 hoogtemeters getrotseerd.
Dankzij de vele sponsors is er maar liefst 9435 euro opgehaald. Een recordbedrag waar we ontzettend blij mee zijn! Met dit geld kunnen de ruim 50 kinderen die we sponsoren voorzien worden van onderwijs, voeding en onderdak. Iedereen die deze actie heeft gesteund en natuurlijk alle fietsers en anderen die zich hebben ingezet, ontzettend bedankt!

Benja x Wilde Ganzen

Samenwerking met Wilde Ganzen

Mooi nieuws! Benja heeft een samenwerking met Wilde Ganzen. Deze organisatie steunt vanuit Nederland kleinschalige projecten wereldwijd. En daar is Benja er nu één van. Benja kan projectaanvragen indienen en voor elk goedgekeurd project vult Wilde Ganzen 50% premie aan bij het door Benja opgehaalde bedrag. Dit betekent dat elke € 1,- verhoogd wordt naar € 1,50. Dit helpt ons onwijs bij het sneller realiseren van mooie doelen.

Waar Benja al gebruik van heeft kunnen maken is het Coronafonds van Wilde Ganzen. Door dit fonds kunnen er in Oeganda voedselpakketten worden uitgedeeld aan 35 gezinnen die dit het hardst nodig hebben. Deze pakketten worden de komende 18 weken uitgedeeld. We zijn ontzettend dankbaar dat we ook in tijden van Corona deze gezinnen kunnen blijven ondersteunen.

Coronavirus groot gevaar voor Oeganda

Coronavirus groot gevaar voor Oeganda

De Nederlandse samenleving wordt hard getroffen door het Corona virus. De impact en maatregelen zijn voor iedereen voelbaar. Ook in Oeganda heeft het virus voet aan bodem gezet. Er bestaat groeiende angst dat ook hier binnenkort de situatie uit de hand loopt. Het zorgsysteem is al kwetsbaar en een dergelijk virus kan grote gevolgen hebben voor de volksgezondheid en de armoede alleen maar verergeren.

Benja wil de kinderen van het project heel graag de hulp en toekomst blijven geven die ze nu al krijgen. Daarvoor hebben wij u heel hard nodig, juist nu! Een aanzienlijk deel van de inkomsten valt dit jaar weg omdat sommige sponsoracties niet door kunnen gaan.

Wilt u ons helpen? Uw bijdrage is van cruciaal belang!

Hartelijk dank alvast

De scholen beginnen weer

Ook in Uganda zijn de scholen weer begonnen na een paar weken vakantie. In tegenstelling tot Nederlandse schoolkinderen bevinden de Ugandese schoolkinderen zich middenin het jaar. Voor 6 van de door Benja gesteunde kinderen is het een extra spannend jaar. In december doen zij centrale examens voor de basisschool. De vervolgstap voor deze 6 kinderen is het voortgezet onderwijs of een beroepscursus. Een beroepscursus kan variëren van meubelmaker tot automonteur en van kapper tot kledingmaker.

De namen van deze kinderen zijn: Bwanika George, Natukwasa Martin, Babirye Ruth, Kiruuta Hamza, Makanga Mark en Sserugo Benjamin. Alle kinderen hebben tenminste 2 voornamen. Een Ugandese en Engelse/Arabische.

Jaarverslag 2017 online

Het jaar 2017 is al een tijdje geleden ligt al even achter ons. Ondertussen zijn we in 2018 vol enthousiasme doorgegaan met ons werk voor de Ugandese kinderen. Over 2017 hebben we een uitgebreid jaarverslag geschreven. Het schrijven van dit jaarverslag heeft ons achterom laten kijken. Trots en blijdschap overheersen. Samen met al onze donateurs hebben we mooie resultaten behaald. Wij willen jullie hartelijk danken voor jullie steun! Klik hier voor het jaarverslag met onze terugblik en voor inzicht in de geldstromen.

 

Benja bedankt donateurs Cycle4Benja 2018

Aan iedereen die de actie hebben gesteund, hartelijk dank voor uw bijdrage! De 8 deelnemers hebben in totaal bijna 500 km gefietst in 3 dagen en dit heeft maarliefst €5848,70 opgebracht voor Benja.

Dit bedrag zal volledig ten goede komen aan het project in Oeganda en hiermee kunnen wij komend jaar weer voldoende stabiliteit garanderen om de 40 straatkinderen te voorzien in eten, onderdak en onderwijs. We zijn ondertussen ook bezig met duurzame projecten zoals een groentetuin en een waterreservoir. Kortom, mede dankzij uw bijdrage krijgt het project weer een mooie impuls!

Zakelijk doneren? Dat kan, bereken uw voordeel!

Wist u dat uw giften aan onze stichting fiscaal aftrekbaar zijn? Benja heeft een ANBI status bij de belastingdienst. (Algemeen nut beogende instellingen). Dat houdt in dat uw giften aan onze stichting fiscaal kunt aftrekken.  Maar wist u dat u ook zakelijk kunt doneren? G.J. van de Beek Transport uit Nijkerkerveen sponsort bijvoorbeeld Cycle4Benja editie 2018. Deze sponsoring valt onder bedrijfskosten en is volledig aftrekbaar. Voor ons een reden om dit eens onder de aandacht te brengen. Een zakelijke gift kan in veel gevallen voordeliger uitvallen dan een privégift. Echter hangt dat van een aantal factoren af.  Jaarlijkse giften vanaf €0,- tot 50% komen in aanmerking voor de giftenaftrek. U  kunt hier berekenen wat voor uw situatie het voordeligst is.

Logo G.J. van de Beek Transport

 

Cycle4Benja 2018

Na een super gave eerste editie, kunnen wij niet wachten om ook dit jaar een nieuwe sponsortocht te organiseren! 31 mei zal de start ergens in de Ardennen plaats vinden. Om in drie dagen en +/- 450 km wederom op het plein in Nijkerk te finishen. Vorig jaar leverde de tocht ongeveer 4500 euro op. Dit jaar hopen we natuurlijk minimaal zo veel op te halen. Een aantal deelnemers hebben zich al op gegeven, maar opgeven kan nog steeds! In de loop van februari wil de organisatie de overnachtingen gaan boeken. Uiterlijk tot 5 februari kun je je nog opgeven! Naast dat het een mooi doel is, is het ook super gaaf en gezellig om te doen. Dus lijkt het je wat? Aarzel niet en geef je op via info@benja-online.nl.

Flyer Cycle 4 Benja

Terugblik update in de Rehobothschool

In december 2017 hebben we voor de geïnteresseerden een update gehouden over het afgelopen jaar. Gastheer van de school en vriend van Benja, Johan Mulder zorgde voor een warm welkom met verse koffie. Na het voorstellen van Benja aan bezoekers die er voor het eerst waren, zijn uitgebreid de resultaten van 2017 en de plannen voor dit jaar gepresenteerd.

Met een opkomst van ongeveer 35 geïnteresseerden kijken we terug op een geslaagde middag. We ontvingen vele positieve reacties. Daarom hebben we besloten om hier volgend jaar een vervolg aan te geven. Houd tegen eind 2018 uw mail en facebook updates in de gaten voor de exacte tijd en locatie!

Eerste editie Cycle4Benja levert €4363,60 op!

Tijdens het weekend van Hemelvaart vond de eerste editie van Cycle4Benja plaats. In 3 dagen trapten Jeff Veenhof, Marcel van den Akker, Sam Schouten, Jauke van de Beek, Alwin van den Ham en Martijn van de Beek in 460 km een schitterend bedrag bij elkaar van maar liefst €4363,60! De tocht begon in de Belgische Ardennen, vlakbij Malmedy. Na 3 prachtige zomerse dagen finishten de mannen op zaterdagmiddag 27 mei op het plein in Nijkerk. Na een feestelijk en warm onthaal werd de actie afgesloten met een hapje en drankje op het terras bij ‘t Regthuys in Nijkerk.

Via deze weg willen wij alle sponsors, fietsers en andere betrokkenen bedanken voor deze mooie ervaring. Ook bedanken we Unive voor de strakke wieler outfits! Met dit geldbedrag krijgt ons werk in Oeganda natuurlijk een enorme boost. We werken constant aan een volwaardig bestaan voor de kinderen die in ons project worden opgevangen. Het enthousiasme en alle positieve reacties van de betrokkenen geeft extra energie om met dit werk door te gaan. Wellicht op naar volgend jaar, Cycle4Benja editie 2!

 

Cycle4Benja 2017

De eerste sponsoractie is een feit! Vanaf 25 t/m 27 mei wordt met 6 enthousiaste renners in 3 dagen een tocht afgelegd via de Ardennen, Aken, Zuid-Limburg en Kleve, richting Nijkerk.

De Route

De eerste etappe van 156 km start in Trois-Ponts en bevat diverse klassieke beklimmingen in het gebied van Stavelot, Spa en Malmedy (ardennen) en eindigt in de buurt van Aken. De tweede Etappe van 160 km gaat dwars door Zuid-Limburg en koerst via klassiekers als de Keutenberg en de Cauberg richting de Maas, om via deze rivier noordwaards te klimmen. Via Venlo eindigt deze Etappe in Sonsbeck in Duitsland. De laatste dag wordt een tocht gemaakt van 168 km. Via Kleve keren de renners terug op Nederlandse bodem, om met een omweg ook de Posbank en de Amerongense Berg mee te pakken. Tenslotte wordt er gefinished op het plein in Nijkerk!

Doel

Met deze tocht wil Benja een mooi bedrag bij elkaar fietsen om ons project in Oeganda te verbeteren en verder uit te breiden. We zijn op de goede weg, kinderen kunnen naar school en voor velen is inmiddels een slaapplek beschikbaar. Echter is er nog veel werk aan de winkel om deze kids een volwaardig bestaan te bieden, daarom is elke euro meer dan welkom!

Bijdragen?

Vind je het leuk om de renners een financiele duw in de rug te geven? U kunt uw bijdrage storten op IBAN: NL25 RABO 0308679989 onder vermelding van Cycle4Benja.

Wilt u op een andere manier bijdragen, of in contact komen met de renners. Neem gerust contact met ons op via e-mail facebook, of spreek ons gewoon even aan!

Renners

Marcel van de Akker

Jeff Veenhof

Sam Schouten

Jauke van de Beek

Alwin van den Ham

Martijn van de Beek

PS: Na de finish in Nijkerk wordt de actie feestelijk afgesloten onder het genot van een hapje en drankje op het plein. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, je bent van harte welkom!

Benja

Benja – What’s in a name?

Benja is één van de eerste jongens van het Kiganda Children for Change Project. Naar hem is de stichting vernoemd. Zijn volledige naam luidt: Benjamin Sselugo. Het verhaal van Benja begint in Masaka, hier woont hij met zijn vader en nog 3 broers en zussen. Omdat zijn vader geen werk heeft, is zijn moeder naar Kampala vertrokken om voor een inkomen te zorgen. Terwijl vader de problemen verdrinkt met alcohol, verdient moeder nog niet eens 1 euro per dag met haar werk in een bar.

Als de thuissituatie in Masaka niet langer houdbaar is, verlaat Benja zijn vader en trekt hij in bij zijn moeder. Benja is dan 12 jaar oud. Ook de andere kinderen wonen inmiddels bij moeder in Kampala. Het is wel wat krap met zijn alleen in een 1-kamer woning. Een korte tijd lukt het Benja’s moeder om het schoolgeld voor alle kinderen te betalen. Maar al snel moet ze kiezen tussen de huur of het onderwijs. Benja stopt met school en helpt zijn moeder met het halen van water en koken. Maar grote delen van de dag brengt hij door op straat. Hij verveelt zich, drinkt soms bier met vrienden. Als het KCCP project van start gaat, sluit ook Benja aan.

Hij blijkt een gemotiveerde leerling. Hij let op en doet goed mee met de lesstof. Voetballen buiten de lessen om vindt hij fantastisch. Niet alleen Benja is blij dat hij zich kan ontwikkelen. Ook zijn moeder is ontzettend dankbaar dat hij van de straat af is. Thuis maakt hij zijn huiswerk en helpt hij zijn moeder met huishoudelijke taken. Benja doet het zo goed, hij kan al snel door naar het reguliere onderwijs.

Benja is een geweldig voorbeeld. Dit is waar wij het voor doen. Benja heeft een eerlijke kans gekregen op een goede toekomst. Zonder KCCP zou het verhaal van Benja heel anders zijn.

Kick-off Benja

Kick-off Benja

Op dinsdag 15 november, in het auditorium van Rabobank Randmeren in Nijkerk, hebben wij als bestuur een onvergetelijke avond mogen meemaken. 70 mensen bij elkaar om te leren over Benja. Wat geweldig dat wij ons enthousiasme en onze gedrevenheid met zoveel anderen mogen delen. We hebben de mensen door middel van een presentatie meegenomen in het verhaal van Benja. Hoe is Benja ontstaan, wat zijn de gezette doelen en waar willen wij naartoe? Maar vooral ook, hoe gaan wij dit met elkaar bereiken?

Ondanks onze zenuwen was de avond een daverend succes, gezien de positieve reacties, de vele vragen en de nieuwe donateurs.

Met dank aan de gastvrijheid en de goede zorgen vanuit de Rabobank konden wij ons richten op ons verhaal.

Na afloop was er gelegenheid voor een hapje en een drankje en kon er nog even ongedwongen worden nagepraat. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Mocht u nu niet in de gelegenheid zijn geweest deze avond bij te wonen dan nodigen we u alsnog graag uit voor een tweede (nog te plannen) presentatie. Stuur ons een mail en we houden u hiervan op de hoogte.