Voeding

Schoolgaande kinderen krijgen sowieso een lunch. Vaak is dat posho, een pap van maismeel of rijst met bonen. Echt krachtvoer.

Kinderen die op het project wonen, krijgen ook ontbijt en avondeten. Het ontbijt bestaat uit een stevige pap en het avondeten is – net zoals de lunch – vaak posho of rijst met bonen.

De oudere kinderen helpen mee bij het bereiden van de posho. Van het roeren in deze pap, krijg je stevige spierballen, want het is een behoorlijke klus. In hun vrije tijd is er kookles. Ze leren dan bijvoorbeeld hoe ze chapati maken. Een heerlijk plat brood.

Op het terrein is een grote moestuin te vinden. De kinderen helpen graag mee met het verbouwen van de seizoensgroenten, zoals kool, tomaten en cassave. Uit de bomen worden avocado’s en jackfruit geplukt, grote vruchten die wel tientallen kilo’s wegen. Een deel van de opbrengst eten de kinderen zelf en een deel wordt verkocht op de markt.

Onderwijs

De kinderen die op het project komen, starten in een voorklas. Hier leren ze lezen, Engels en rekenen. Misschien nog wel belangrijker, er wordt ze manieren en discipline bijgebracht. Als je lang op straat leeft, zijn luisteren, stilzitten en delen wel even wennen. Het is zo mooi als deze kinderen doorstromen naar de basisschool. Na de basisschool gaan ze misschien wel door naar de middelbare school of anders naar een vakschool. En sommige jongeren halen zelfs zulke goede cijfers dat ook de universiteit een optie is.

Wij zijn er voor ze van basisschool tot baan, zodat zij de volgende generaties zelf een eerlijke toekomst kunnen bieden.

Onderdak

Direct naast de school staat een kleine opvang, hier is plaats voor 16 kinderen. Deze kinderen komen vanaf de straat of vanuit een thuissituatie waarin er niet voor ze gezorgd kan worden.

Omdat wij het liefst al ‘onze kinderen’ thuis laten wonen, gaat onze maatschappelijk werker regelmatig op huisbezoek om de situatie daar te bespreken. En als het kan, slaapt het kind weer thuis.