Linda van de Beek | Voorzitter

In 2013 heb ik samen met Martijn een halfjaar aan het mooie project ‘KCCP’ mogen werken. Loslaten is voor mij lastig, helemaal als ik weet dat als wij ons niet inzetten voor deze kinderen, niemand het doet. Wat mij betreft is een kind helpen nooit ‘een druppel op de gloeiende plaat’, maar een mens die een eerlijke kans krijgt. Daarmee helpen we ook de volgende generatie. De droom is dan ook dat Benja een olievlek wordt en doorwerkt op de gemeenschap, en een betere toekomst geeft aan velen.

In het dagelijks leven ben ik jeugdzorgwerker. Daarbij kan ik de visie die ik voor Benja heb; gelijkheid en eerlijke kansen, ook goed kwijt. Naast mijn werk sport ik graag, hou ik ervan om het dagelijks leven in foto’s te vangen, en wint toch Netflix het te vaak van een boek. Mijn grootste vrije tijds invulling is onze fantastische dochter!

Martine Mulder | Secretaris

Tijdens mijn studie ben ik samen met drie klasgenoten voor een stage naar Zambia geweest voor de bouw van een gezondheidscentrum. Dit was mijn eerste ervaring met en in Afrika en ik was zo enthousiast dat dit niet de laatste was. Twee jaar later, na het afstuderen, ben ik een paar maanden in Oeganda geweest voor vrijwilligerswerk. In Jinja heb ik me ingezet voor een organisatie die met microfinancieringen projecten opzet en begeleid op het platteland en kleinschalige banken bouwt. Hierdoor heb ik kennis mogen maken met de gastvrije Oegandezen en dit fantastisch mooie land. Tegelijkertijd heb ik in deze maanden ook gezien hoe hard de mensen daar onze hulp nodig hebben. Ik vind het ontzettend gaaf dat Martijn en Linda dit project hebben opgestart omdat ik vind dat kinderen en jongeren een eerlijke kans verdienen. Voedsel, scholing en onderdak zijn behoeftes die daarvoor van cruciaal belang zijn en waar Benja in voorziet. Ik ben erg blij dat ik een steentje kan bijdragen aan het werk van Benja.

In het dagelijks leven werk ik als productbeheerder bij een producent voor bouwhuisvesting. Mijn vrije tijd vul ik graag in met mijn man en kinderen, hardlopen en wielrennen, tijd met familie en vrienden en uiteraard met het vrijwilligerswerk voor Benja.

Alwin van den Ham | Penningmeester

In 2013 zag ik mijn vrienden Linda en Martijn naar Oeganda vertrekken. Zij hebben prachtig werk verzet door een project op te zetten voor kansarme kinderen. Zelf had ik voor die tijd al een aantal keer behoorlijke armoede gezien. Een armoede waar iemand vaak in geboren wordt. Waar dromen vaak dromen blijven zolang er geen kans voordoet om hun droom ook na te jagen. Ik geloof dat mensen een kansrijke toekomst hebben in een omgeving waar zij tot bloei kunnen komen.

Op een avond in 2015 sprak ik Linda en Martijn. Ze waren net terug uit Oeganda en ze voelden een innerlijk verlangen om meer voor deze straatkinderen te doen. Ze hadden in 2013 kinderen tot bloei zien komen en in de jaren erna had zich dit doorgezet. In een geanimeerd gesprek vertelden zij me een stichting te willen beginnen, maar ze zagen ook een aantal problemen. Ik zag op dat vlak niet echt problemen. Een aantal weken later vroegen ze mij of ik wilde helpen met de oprichting van de stichting, waar ik met plezier ja op zei.

In het dagelijks leven werk ik als controller bij een uitzendbureau. Mijn vrije tijd vult zich vrij snel met zaalvoetbal, wielrennen, een goed boek en bordspellen.

Martijn van de Beek | Projectcoördinator

Na een half jaar avontuur en vrijwilligerswerk in Oeganda (2013), plus een extra bezoek twee jaar later wisten we het zeker. We wilden dit niet loslaten. Sterker nog, we wilden ons er in Nederland extra voor inzetten, zodat het project kan groeien. Die groei was nodig omdat kinderen nog altijd op straat leefden naast dat ze overdag welkom waren op het project. Het idee om Benja op te richten ontstaat snel, en mede dankzij de hulp van Alwin hebben we onze stichting vormgegeven, klaar voor een mooi avontuur.

Inmiddels zijn de eerste kinderen al doorgestroomd naar middelbaar onderwijs. Ondeugende straatkinderen hebben het geschopt tot gemotiveerde scholieren die goed Engels spreken. Het gaat natuurlijk niet altijd goed, maar deze kinderen hebben de kans gekregen en gepakt. Dat maakt ons blij, trots en gemotiveerd om door te gaan.

In het dagelijks leven ben ik project/product manager en in de vrije uren ben ik graag op pad met mijn gezin. Ik vind het ook heerlijk om te sporten, fietsen voetballen of hardlopen, zolang het maar buiten kan.

Femke van den Ham | Vrijwilliger fondswerving

Toen ik Alwin leerde kennen kwam Stichting Benja al snel ter sprake. Martijn, Linda en Alwin hadden toen net de kick-off gehad en ik was meteen onder de indruk van hun bevlogenheid en inzet voor het project. Ondanks dat ik de wens wel had, was ik nog nooit in Afrika geweest. Tot hier in 2018 verandering in kwam. Samen met Martijn en Alwin zijn we naar Oeganda afgereisd en heb ik mogen zien hoe de mensen daar leven. De zorg voor elkaar en de dankbare houding die de kinderen hebben raakten mij. De kinderen op het project hebben grote dromen om advocaat, piloot, leraar, etc. te worden. Ik hoop dat we met Benja een steentje kunnen bijdragen aan het verwezenlijken van de dromen van deze kinderen.

In het dagelijks leven doe ik wetenschappelijk onderzoek in een ziekenhuis voor kinderen met kanker. Daarnaast ben ik graag buiten voor een mooie boswandeling of in het zwembad om baantje te trekken.


Vrienden van Benja

Het onderhouden van de stichting doen wij niet helemaal alleen. De ‘Vrienden van Benja’ geven ons advies en helpen ons bijvoorbeeld met de vormgeving en teksten in onze communicatie. Wellicht kan jij ons ook ergens mee helpen? We horen graag van je!

De vrienden van Benja:

Gert van de Beek: Loonwerker
Voor Benja | Enthousiast ambassadeur

Samgar Renkema | Online Marketeer en Communicatieadviseur
Voor Benja: Adviseur en ontwikkeling website, logo en huisstijl

Ity van Dusschoten | Wervingscoördinator
Voor Benja: Adviseur en tekst-editor 

Marieke Mulder | Senior Financial Analyst
Voor Benja: Fotografe