Linda van de Beek | Voorzitter

Na 6 prachtige maanden vrijwilligerswerk gedaan te hebben, was het voor mij niet mogelijk om te denken ‘dit was het dan, verder met het leven hier.’ Ik wil doen wat ik kan voor de kinderen daar, die onze hulp hard nodig hebben. Samen met Martijn en Alwin hebben we Benja hiervoor opgericht. Mijn droom voor Benja is dat we ooit zo groot worden dat we ook andere projecten kunnen gaan steunen, maar KCCP zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Het leven hier ziet er voor mij zo uit; ik werk als pedagogisch medewerker in een woongroep voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen tussen de 12 en de 18 jaar. Ter ontspanning kijk ik series en fitness ik. Als sociaal wezentje zijn vrienden en familie voor mij ook erg belangrijk.

Martine Mulder | Secretaris

Tijdens mijn studie ben ik samen met drie klasgenoten voor een stage naar Zambia geweest voor de bouw van een gezondheidscentrum. Dit was mijn eerste ervaring met en in Afrika en ik was zo enthousiast dat dit niet de laatste was. Twee jaar later, na het afstuderen, ben ik een paar maanden in Oeganda geweest voor vrijwilligerswerk. In Jinja heb ik me ingezet voor een organisatie die met microfinancieringen projecten opzet en begeleid op het platteland en kleinschalige banken bouwt. Hierdoor heb ik kennis mogen maken met de gastvrije Oegandezen en dit fantastisch mooie land. Tegelijkertijd heb ik in deze maanden ook gezien hoe hard de mensen daar onze hulp nodig hebben. Ik vind het ontzettend gaaf dat Martijn en Linda dit project hebben opgestart omdat ik vind dat kinderen en jongeren een eerlijke kans verdienen. Voedsel, scholing en onderdak zijn behoeftes die daarvoor van cruciaal belang zijn en waar Benja in voorziet. Ik ben erg blij dat ik een steentje kan bijdragen aan het werk van Benja.

In het dagelijks leven werk ik als Supply Chain medewerker bij een producent van deuren en kozijnen. Mijn vrije tijd vul ik graag in met sport (hardlopen, zaalvoetbal) en tijd/gezelligheid met familie en vrienden.

Alwin van den Ham | Penningmeester

In 2013 zag ik mijn vrienden Linda en Martijn naar Oeganda vertrekken. Ik vond het een mooie kans voor henzelf en juichte hun inzet voor kansarme kinderen toe. Zelf had ik op een tweetal vakanties behoorlijke armoede gezien wat mijn interesse in microfinanciering als armoedebestrijding wekte. In mijn ogen is dit een middel wat tot prachtige resultaten kan leiden met als pijlers financiering en onderwijs. Ik geloof dat mensen een kansrijke(re) toekomst hebben als ze de omgeving geboden krijgen waar zij tot bloei kunnen komen. Praktisch zette ik deze overtuiging om door een Colombiaans kindje financieel te sponsoren.

Op een avond in 2015 sprak ik Linda en Martijn. Ze waren net terug uit Oeganda en ze voelden een innerlijk verlangen om meer voor de straatkinderen te doen. Ze hadden in 2013 kinderen tot bloei zien komen en in 2015 had zich dit doorgezet. In een geanimeerd gesprek vertelden zij me een stichting te willen beginnen, maar tegen een aantal facetten op te zien. Ik zag op dat vlak niet echt een probleem. Een aantal weken later vroegen ze mij of ik wilde helpen met de oprichting van de stichting, waar ik met plezier ja op zei.

In het dagelijks leven werk ik als financieel medewerker in een farmaceutisch bedrijf. Mijn vrije tijd vult zich vrij snel met voetbal, een boek, kerkelijke activiteiten en socializen met vrienden.

Martijn van de Beek | Projectcoördinator

Is in het dagelijks leven Product Manager bij een toeleverancier van Truck en Traileronderdelen, voetbalt erg graag en houdt veel van gezelligheid met familie en vrienden.

Na 7,5 jaar opleiding op autotechnisch gebied vond ik het tijd om tijdelijk mijn pijlen te richten om iets heel anders. Vaak dacht ik na om naar het buitenland te gaan, maar dat is er tijdens mijn studies nooit van gekomen. Dat bracht me op het idee om te gaan reizen en vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland met Afrika als grote voorkeur. Tegen mijn verwachting in vond Linda (op dat moment werkende aan haar vaste baan) dit een uitstekend idee. Van het een kwam het ander. Oeganda dus. Wat een ervaring. Het project, de cultuur, prachtige natuur en ontzettend leuke mensen, dit alles laat je niet zomaar los. Al voordat we naar huis gingen waren we het eens, er is hier iets moois ontstaan en dat laten we niet zomaar achter, het idee om Benja op te richten is geboren.


Vrienden van Benja

Het onderhouden van de stichting doen wij niet helemaal alleen. De ‘Vrienden van Benja’ geven ons advies en helpen ons bijvoorbeeld met de vormgeving en teksten in onze communicatie. Wellicht kan jij ons ook ergens mee helpen? We horen graag van je!

De vrienden van Benja:

Gert van de Beek: Loonwerker

Voor Benja | Enthousiast ambassadeur

Samgar Renkema | Online Marketeer en Communicatieadviseur
Voor Benja: Adviseur en ontwikkeling website, logo en huisstijl

Ity van Dusschoten | Wervingscoördinator
Voor Benja: Adviseur en tekst-editor 

Elvera Stitselaar | Elvera photography en docente
Voor Benja: Fotografie

Esmeralda Attema | Docente en vlogger
Voor Benja: Marketing